Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Sikerrel zárult az egészséghónap Besenyszögön

webre_2012_december_ep-testben-ep-lelek_tajekoztato-a4.jpg 

Sikerrel zárult az egészséghónap Besenyszögön

Pályázat címe:                       Ép testben ép lélek! – Egészségmegőrző hónap Besenyszögön

Célterület azonosító:            1 026 100

Célterület:                             Közösségi összefogás erősítésének támogatása

Helyszín:                                Idősek Otthona Besenyszög

                                               5071 Besenyszög, Szabadság tér 3.

Időpont:                                2012. október 24 – 2012. november 25.

 

Az „Ép testben ép lélek! – egészségmegőrző hónap Besenyszögön” című programunk alapvető célja az volt, hogy civil összefogással felhívjuk – generációtól függetlenül - a helyi lakosság figyelmét a megelőzés fontosságára, valamint elősegítsük az egészséges életmódra való áttérést. Ennek érdekében szerveztük programsorozatunkat, mely előadásokból, szűrővizsgálatokból és tornákból állt. Másodlagos cél volt a fent bemutatott kedvezőtlen helyzeten pozitív irányba változtatni, hosszú távon pedig Besenyszög lakosságszámának megtartása és növelése, általánosan jobb egészségi állapot elérése. Mindezek érdekében a programsorozatot úgy állítottuk össze, hogy minden korosztály találjon magának való elfoglaltságot.

Többféle szűrővizsgálatra került sor, a fogászati szűrés az iskolások körében volt a legnépszerűbb, a fiatal felnőttek és a középkorúak a stressz, koleszterin és testzsír százalék mérés iránt érdeklődtek leginkább, míg az otthon lakói és az idősebb korosztály pedig a vércukor, vérnyomás és szemészeti szűréseket várták leginkább. A szemészeti vizsgálatokra külön szűrőbusz is érkezett, a legmodernebb eszközöket felvonultatva.

Az egészségügyi hónap során konzultációval egybekötött előadássorozatot szerveztünk az alábbi témakörökben: szív- és érrendszeri betegségek; mentálhigiénés problémák; anyagcsere betegségek; alternatív gyógymódok és preventív eljárások. Mindegyik témakört nagy érdeklődés övezte, különösen az anyagcsere betegségeket feldolgozó tematikus hétre irányult igen nagy figyelem.

Az elméleti tudás átadását és az ismeretek szélesítését interaktív szabadidős programok kísérték végig, így valósult meg pl. a keringésjavító, tartásjavító torna kicsiknek és nagyoknak, ahol az otthon lakói együtt tornáztak a besenyszögi általános iskolásokkal, de jógázhattak is a programban résztvevők, az utolsó héten pedig természetjárás keretében ismerkedhettek a helyi gyógynövényekkel a helybeliek.

A programsorozatot faluséta zárta, melynek célja a figyelemfelkeltés volt, hangsúlyt helyezvén a megelőzés fontosságára.

 

 

Elérhetőségek:
Cím: Idősek Otthona Besenyszög, 5071 Besenyszög, Szabadság tér 3.
Tel: 06-56/487-075
Email: gokobes@besenyszog.hu
Intézményvezető: Csapó Pálné

 
 

 

Képgaléria


Archívum

Naptár
<< Július / 2021 >>

Statisztika

Online: 2
Összes: 94971
Hónap: 1798
Nap: 79